O Ορθόδοξος Ιεραποστολικός Σύλλογος «Κυριακή», το Σάββατο 9 Μαΐου 2015 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης πραγματοποίησε μουσικοαφηγηματική εκδήλωση αφιερωμένη στους αγωνιστές του Μακεδονικού Αγώνα.
Παρουσία πλήθους κόσμου η χορωδία «Άγιος Νέστωρ» της ενορίας του Αγίου Δημητρίου Κιλκίς με τον χοράρχη κ. Σάββα Ηλιάδη και το παραδοσιακό συγκρότημα «Ιχνηλάτες της Παράδοσης» παρουσίασαν μέσα από την αφήγηση και το τραγούδι αγωνιστές του Μακεδονικού Αγώνα.
Στην αρχή της εκδήλωσης ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Σαλασίδης ευχαριστώντας τους συντελεστές τόνισε ότι είναι ο σεβασμός και η αγάπη για τον τόπο μας και η και η βαθύτατη αίσθηση χρέους που οφείλουμε στους ήρωες του Μακεδονικού αγώνα η αιτία που μας οδήγησε στην διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης. Για να αποδώσουμε φόρο τιμής σ’αυτούς που έχυσαν το αίμα τους για την ελευθερία της Μακεδονίας μας, αγώνας που με τις νωπές, αμάραντες δάφνες του, ήρθε να προστεθεί στη χορεία των μεγάλων αγώνων του έθνους.
Στην συνέχεια ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους και Κατερίνης, Αρχιμ. Ιωακείμ Οικονομίκος, χαιρέτισε την εκδήλωση και αναφέρθηκε σε ονομαστούς Μακεδονομάχους όπως ο Παύλος Μελάς και ο Τέλλος Άγρας αλλά και σε Μακεδονομάχους που έδωσαν την ζωή τους, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, κληρικούς και λαϊκούς, όπως ο Πατριάρχης Ιωακείμ ο Γ΄, ο επίσκοπος Κίτρους Νικόλαος Λούσης, ο επίσκοπος Κίτρους Παρθένιος Βαρδάκας, οι δασκάλες Αικατερίνη Χατζηγεωργίου, Βελίκα Τράικου κ.α. «Εμείς οι Μακεδόνες είμαστε υποχρεωμένοι αυτόν τον αγώνα να τον συνεχίσουμε για τα δίκαια της Μακεδονίας διότι η Μακεδονία είναι Μία και Ελληνική», τόνισε κλείνοντας τον χαιρετισμό του.
Στο έργο που επιτελεί η χορωδία «Άγιος Νέστωρ» της ενορίας του Αγίου Δημητρίου Κιλκίς, αναφέρθηκε παίρνοντας τον λόγο στην συνέχεια ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Κιλκίς, Αρχιμανδρίτης π. Επιφάνιος Θεοδωρίδης. «Τραγουδάμε όχι απλώς για να τραγουδάμε αλλά και για να διδάσκουμε, να ανακαλούμε στην μνήμη, στις ψυχές μας, αρχές και αξίες που στήριξαν το γένος αιώνες τώρα και ιδιαίτερα στις πιο δύσκολες περιόδους της ζωής του… Αυτό που συγκινεί πραγματικά είναι η ζωή και το ήθος των πρωταγωνιστών που εγείρει την επιθυμία προς μίμηση, κυρίως από τους νέους που αναζητούν πρότυπα» είπε στην αναφορά του.
Στην συνέχεια παρουσίασε τα μέλη της χορωδίας, τον χοράρχη της κ. Σάββα Ηλιάδη καθώς και το παραδοσιακό συγκρότημα «Ιχνηλάτες της Παράδοσης» που συνόδευε την χορωδία.
Στην Μουσικοαφηγηματική εκδήλωση γίνονται αναφορές σε περιστατικά από την ζωή των Μακεδονομάχων και συμπληρώνονται από τραγούδια τα οποία αναφέρονται στον καθένα.
Παρουσιάζουμε το βίντεο της εκδήλωσης που ετοίμασε ο Ορθοδ. Ιεραποστολικός Σύλλογος «Κυριακή» με τίτλο «Μακεδονομάχοι».

Αφήστε μια απάντηση

Σύνδεση

Εγγραφή| Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤA TEYXH TOY ΠΕΡΙΟΔΙΚOY ΜΑΣ ONLINE
     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤA TEYXH TOY ΠΕΡΙΟΔΙΚOY ΜΑΣ ONLINE

Διαβάστε τα τεύχη online
(κλικ στην εικόνα)

ή αποθηκεύστε τα στο δίσκο σας από το μενού "Τα έντυπα του Συλλόγου"

Αυγουστίνος Καντιώτης – Ειδικό Αφιέρωμα Βίντεο του Συλλόγου
Αυγουστίνος Καντιώτης – Ειδικό Αφιέρωμα Βίντεο του Συλλόγου

Επεξεργασμένο βίντεο από τον Ιεραποστολικό Σύλλογο Κυριακή (κλικ στην εικόνα)

Hχητικές ομιλίες † Μητροπολίτου Φλωρίνης Αυγουστίνου
Hχητικές ομιλίες † Μητροπολίτου Φλωρίνης Αυγουστίνου

Ηχητικές ομιλίες του † Επισκόπου Αυγουστίνου Καντιώτου
(από logos.arnion.gr)
(208 ομιλίες σε mp3)
.
πατήσετε στην εικόνα
.
Αποθηκεύστε τις ομιλίες στον Η/Υ

Ι. Μονές της Μητροπόλεως
Ομιλίες του Ιερομονάχου π. Σάββα Αγιορείτη στην Κατερίνη σε ΒIΝΤΕΟ
Ομιλίες του Ιερομονάχου π. Σάββα Αγιορείτη στην Κατερίνη σε ΒIΝΤΕΟ

κλικ στην εικόνα
http://iskiriaki.com/wordpress/
archives/5948

ΑΚΡΟΑΣΗ ΟΜΙΛΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΧΗ ΡΟΗ

Κατεβάστε περισσότερες ομιλίες του π. Σάββα Αγιορείτη στον υπολογιστή σας
από εδώ

Συναξαριστής
Επισκέψεις
Flag Counter
Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ (ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ)
Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ (ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ)

ὅταν δὲ ἔλθῃ ἐκεῖνος, τὸ Πνεῦμα τῆς ἀληθείας, ὁδηγήσει ὑμᾶς εἰς πᾶσαν τὴν ἀλήθειαν.

Ἰω. 16.12-13

Γίνε συνεργάτης μας!
Κάνε την εγγραφή σου στον ιστότοπο μας και στείλε στο info@iskiriaki.com άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο, σχόλια για δημοσίευση