Τα τεύχη του περιοδικού μας online
Τα τεύχη του περιοδικού μας online

Διαβάστε τα τεύχη online
(κλικ στην εικόνα)

ή αποθηκεύστε τα στο δίσκο σας από το μενού "Το Περιοδικό μας"

Άγιος Παΐσιος, Από τα Φάρασα στον Ουρανό
Άγιος Παΐσιος, Από τα Φάρασα στον Ουρανό

Δεῖτε ὅλα (9) τὰ Ἐπεισόδια τῆς σειρᾶς "ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ, ἀπὸ τὰ Φάρασα στὸν Οὐρανό"

Παλαιότερα Άρθρα
Hχητικές ομιλίες † Μητροπολίτου Φλωρίνης Αυγουστίνου
Hχητικές ομιλίες † Μητροπολίτου Φλωρίνης Αυγουστίνου

Ηχητικές ομιλίες του π. Αυγουστίνου Καντιώτου ως Αρχιμανδρίτη και ως Επισκόπου
.
πατήσετε στην εικόνα
.
Αποθηκεύστε τις ομιλίες στον Η/Υ

Αυγουστίνος Καντιώτης – Ειδικό Αφιέρωμα Βίντεο του Συλλόγου
Αυγουστίνος Καντιώτης – Ειδικό Αφιέρωμα Βίντεο του Συλλόγου

Επεξεργασμένο βίντεο από τον Ιεραποστολικό Σύλλογο Κυριακή (κλικ στην εικόνα)

Ομιλίες του Ιερομονάχου π. Σάββα Αγιορείτη στην Κατερίνη σε ΒIΝΤΕΟ
Ομιλίες του Ιερομονάχου π. Σάββα Αγιορείτη στην Κατερίνη σε ΒIΝΤΕΟ

κλικ στην εικόνα
http://iskiriaki.com/wordpress/
archives/5948

ΑΚΡΟΑΣΗ ΟΜΙΛΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΧΗ ΡΟΗ

Κατεβάστε περισσότερες ομιλίες του π. Σάββα Αγιορείτη στον υπολογιστή σας
από εδώ

Ι. Μονές της Μητροπόλεως μας
Έντυπο «Ορθόδοξα Μηνύματα»
Έντυπο «Ορθόδοξα Μηνύματα»

Το ιεραποστολικό φυλλάδιο «Ορθόδοξα Μηνύματα» με τα κηρύγματα του μακαριστού ιεροκήρυκα Παναγιώτη Παναγιωτίδη

Συναξαριστής
Επισκέψεις
Flag Counter
Σύνδεση

Εγγραφή| Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Ἀγαπητοί ἀδελφοί,

Χαίρετε πάντοτε!

Σᾶς καλωσορίζουμε ἐγκαρδίως στόν ἰστότοπο τοῦ Ἱεραποστολικοῦ Συλλόγου «ΚΥΡΙΑΚΗ».

Σκοπός του Σωματείου σύμφωνα με το καταστατικό του είναι η ανάπτυξη ιεραποστολικού και φιλανθρωπικού έργου στην πόλη της Κατερίνης, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ενδεικτικές δράσεις του συλλόγου είναι:

1) Η ιεραποστολή για την διάδοση του Λόγου του Θεού, με κάθε μέσο, έντυπο, ραδιοτηλεοπτικό και ηλεκτρονικό, εντός και εκτός Ελλάδος.

2) Η προσφορά  κοινωνικού και φιλανθρωπικού έργου με την συλλογή και την διάθεση τροφίμων σε οικογένειες και άπορους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβίωσης. Η οικονομική, ηθική και υλική ενίσχυση αναξιοπαθούντων και εμπεριστάτων προσώπων.

3) Η διοργάνωση τακτικών και εκτάκτων εκδηλώσεων,  εορτών,  διαλέξεων,  συνεστιάσεων πνευματικού χαρακτήρα σε συνεργασία με Ιεροκήρυκες του Λόγου του Θεού και με Πατέρες της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας.

4) Η παροχή βοήθειας καθ’ οιονδήποτε τρόπο σε Φιλανθρωπικά Ιδρύματα ή Σωματεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα τα οποία επιδιώκουν τους ίδιους ή παρεμφερείς σκοπούς με το παρόν Σωματείο, είτε απευθείας στα ίδια είτε σε πρόσωπα που προστατεύονται από αυτά.

Επιπλέον στους σκοπούς του Σωματείου συμπεριλαμβάνεται η οικονομική συμπαράσταση προς τα Ελληνορθόδοξα Ιεραποστολικά Κλιμάκια Ορθοδόξων Ιεραποστολών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και απανταχού της γης.

Για την επίτευξη των παραπάνω σκοπών και στόχων, το Σωματείο βασίζεται στην αρχὴ της αυτοχρηματοδότησης απὸ τα μέλη του συλλόγου και της εθελοντικής προσφοράς  τους.  Με την συγκέντρωση οικονομικών πόρων από την διοργάνωση εκδρομών, συνεστιάσεων, και την πραγματοποίηση εκδηλώσεων με πνευματικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό περιεχόμενο, για την ενημέρωση και ψυχαγωγία των μελών και την προβολή και στήριξη των σκοπών του Σωματείου.

Το ιστορικό και οι δράσεις του συλλόγου σήμερα

Τον Σεπτέμβριο του 2001, μια μικρὴ ομάδα χριστιανών της πόλεώς μας, υπό  την σκέπη της Ι. Μητροπόλεώς μας και με την ευλογία του πρώην επισκόπου μας κ. Αγαθονίκου αποφάσισαν να οργανωθούν με μοναδικὸ σκοπὸ να προσφέρουν τις πνευματικὲς και υλικὲς δυνάμεις τους στην διακονία του πλησίον. Μεγάλη βαρύτητα δόθηκε εξ αρχής στην διάδοση του κυριακάτικου εντύπου «Κυριακή», το οποίο διανέμεται στους ναούς της Ι. Μητροπόλεως μας. Λόγω των αυξανόμενων αναγκών του εντύπου, τον Ιανουάριο του 2012, ιδρύουν στην Κατερίνη ορθόδοξο ιεραποστολικὸ σύλλογο, δίνοντάς του το όνομα «Κυριακή», εμπνευσμένοι απὸ το όνομα του εντύπου της διακονίας τους. Ο σύλλογος σήμερα, για να διακονήσει το σκοπὸ του, τυπώνει περισσότερα απὸ 100.000 φυλλάδια μηνιαίως τα οποία διανέμει σε πολλές Μητροπόλεις της πατρίδας μας.

Το Φθινόπωρο του 2014 τέθηκαν οι βάσεις για την έκδοση του περιοδικού του συλλόγου το οποίο τιτλοφορείται με το όνομα του.

Από το 2016 σε δική του αίθουσα (Β΄πάροδος Ειρήνης 2) διοργανώνονται ομιλίες, εκδηλώσεις και συνάξεις για τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου. Παράλληλα σε τακτὰ διαστήματα ο σύλλογος διοργανώνει εκδηλώσεις με δόκιμους ομιλητές στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης.

Στήν αἴθουσα τῆς «ΚΥΡΙΑΚΗΣ», πραγματοποιούνται από τον Οκτώβριο έως τον Μάϊο, κάθε:

Δευτέρα 6.00 μ.μ.: κύκλος γυναικῶν.

Τετάρτη 7.00 μ.μ.: κύκλος ἀνδρῶν.

Σάββατο 2.00 μ.μ. ὁμάδες μαθητριῶν  Γυμνασίου-Λυκείου.

Σάββατο ἀπόγευμα, 7.00 μ.μ., ὁμιλία μὲ δόκιμους ὁμιλητές.

Αξιοποιώντας τα σύγχρονα μέσα πληροφόρησης που παρέχει η ψηφιακή τεχνολογία απέκτησε τη δική του παρουσία στο διαδίκτυο, επεκτείνοντας με αυτὸν τον τρόπο την ιεραποστολική του διακονία στο χώρο της ενημέρωσης.

Τα Χριστούγεννα του 2019 ξεκινάει ο σύλλογος το φιλανθρωπικό του έργο εστιάζοντας αρχικά στην ανακούφιση απόρων συνανθρώπων της πόλης μας. Με την αγαθή διάθεση μελών και την χορηγία επαγγελματιών, συγκεντρώνονται  τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης και παραδίνονται σε άπορες οικογένειες για να περάσουν τις ημέρες των εορτών. Τώρα με απόφαση του Δ.Σ. του συλλόγου οι καταγραφόμενες ανάγκες θα εξετάζονται στο εξείς κατά περίπτωση και θα αντιμετωπίζονται αναλόγως όπου υπάρχει δυνατότητα.

Με τη βοήθεια του Θεού, και τις ευχές του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας εντείνουμε τις προσπάθειές μας το έτος που διανύουμε, στην υπηρεσία αυτού του έργου της αγάπης του Θεού, του έργου της ιεραποστολής και της φιλανθρωπίας, επιστρατεύοντας σωματικές και πνευματικές δυνάμεις και κυρίως τις προσευχές σας για την συνέχισή του.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου «ΚΥΡΙΑΚΗ»

Ἀβραὰμ Σαλασίδης

Πρόεδρος