Νέα-Ανακοινώσεις
 • .

  ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΥΡΙΑΚΗ, Β΄ ΠΑΡΟΔΟΣ ΕΙΡΗΝΗΣ 2, (Κέντρο, παραπλεύρως Ταχυδρ. Ταμιευτηρίου), τηλ. 2351022183

  .

  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

  ΣΥΝΑΞΕΩΝ 

  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018. 

  .

  ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

  προγραμμα Οκτωβρίου 2018 αφίσα medium

  ΔΕΥΤΕΡΑ Κύκλος μελέτης Ἁγίας Γραφῆς γιὰ κυρίες  6.00 μ.μ.

  .

  ΤΕΤΑΡΤΗ

  .Κύκλος μελέτης Ἁγίας Γραφῆς 6.30 μ.μ.

  ΠΕΜΠΤΗ

  Ὁμιλία – Κύκλος Μ.Α.Γραφῆς

  ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ Κ ΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ  6.30 μ.μ.

  .

  ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ (επάνω από την αίθουσα του συλλόγου)

  .

  ΔΕΥΤΕΡΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ, ΠΕΜΠΤΗ

  5.00 μ.μ.  –  9.00 μ.μ.

Συναξαριστής
Ι. Μονές της Μητροπόλεως
Επισκέψεις
Flag Counter
Στοιχεία επισκεπτών
Είναι μαζί μας
Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ (ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ)
Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ (ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ)

ὅταν δὲ ἔλθῃ ἐκεῖνος, τὸ Πνεῦμα τῆς ἀληθείας, ὁδηγήσει ὑμᾶς εἰς πᾶσαν τὴν ἀλήθειαν.

Ἰω. 16.12-13

8990b-cebbcebb

Έκπληκτοι διαβάσαμε την απάντηση/ερωτηματολόγιο του κ. Παναγιώτη Αρ. Υφαντή, Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ και Μέλους της Συντακτικής Ομάδας των Φακέλων Μαθήματος της Α΄ και Β΄ Γυμνασίου, στην έμπονη κραυγή του π. Πορφυρίου, Καθηγουμένου της Ι. Μ. Τιμίου Προδρόμου Βεροίας.

Σε αυτήν την απάντηση/ερωτηματολόγιο καλούμαστε εν ολίγοις να πλάσουμε στο μυαλό μας μία πολυδαίδαλη εξήγηση στο ερώτημα που βασανίζει την Ελληνική κοινωνία: γιατί κυρίες και κύριοι βιάζετε την θρησκευτική μας συνείδηση; Η απάντηση/ερωτηματολόγιο του κυρίου Υφαντή μας καλεί να επικεντρωθούμε όχι σ’ αυτόν καθ’ αυτόν τον βιασμό αλλά στο ασυνάρτητο θεωρητικό υπόβαθρο της μεθοδολογίας που χρησιμοποιείται για να πραγματώσει αυτόν τον βιασμό -βαρουφέικης εμπνεύσεως τύπου ‘δημιουργικής ασάφειας‘. Είναι, μας λέει, «διδακτικό υλικό, ενδεικτικό και ανοιχτό στη χρήση και στο περιεχόμενό του … η δομή και οι μαθησιακές στοχεύσεις του νέου Προγράμματος Σπουδών υπηρετούνται καλύτερα από έναν τέτοιο ευέλικτο και ανοιχτό Φάκελο Μαθήματος

Άρες μάρες κουκουνάρες κύριε Υφαντή μου. Μας έφαγαν οι ‘ανοιχτότητες’ και οι ‘ευελιξίες’ σας στο πρόγραμμα «που από τη φετινή σχολική χρονιά εφαρμόζεται σε όλα τα δημόσια σχολεία της χώρας» όπως λέτε. Είναι μέρος αυτής της ‘ανοιχτότητας’ και της ‘ευελιξίας’ να μην δίνονται καν οι φάκελλοι στους μαθητές με αποτέλεσμα να μην γνωρίζει μερίδα γονέων (ουδείς γνωρίζει πόσοι) το «πρόγραμμα που εφαρμόζεται»; Ωραία εφαρμογή! Είναι κατάσταση αυτή να έχουμε φτάσει στο σημείο να συμπεριφερόμαστε σαν κατάσκοποι μέσα στα ίδια μας τα σπίτια ρωτώντας τα παιδιά μέρα παρά μέρα τι έκαναν στο μάθημα των Θρησκευτικών; Είναι κατάσταση αυτή να επαφίεται η διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών στα καπρίτσια του κάθε σχολείου και του κάθε δασκάλου/καθηγητή; Για αυτό πληρώνουμε φόρους; Για να παραμένουμε βουβοί στο σύγχρονο παιδομάζωμα των παιδιών μας από το ίδιο το Κράτος;

Με αντικειμενικά κριτήρια, ρωτάει κανείς, τι είδους «μαθησιακές στοχεύσεις» θα μπορούσε να έχει ένα τέτοιο ‘αόρατο’ πρόγραμμα; Πως είναι δυνατόν να μιλάμε για ‘εφαρμογή’ ενός προγράμματος όταν το ίδιο το πρόγραμμα είναι ‘ολίγον έγκυος’; Σκέτος παραλογισμός. Να σας πω εγώ κύριε Υφαντή μου τις «στοχεύσεις» του νέου προγράμματος σπουδών. Να υφάνουν σιγά-σιγά το σάβανο του γένους με την δική μας ανοχή και εμπιστοσύνη στα δικά σας ‘έμπειρα’ χέρια και στην ‘πνευματική φροντίδα’ της ‘επιλεγμένης’ επιτροπής της διοικούσας Εκκλησίας. Να υπάρχει επίσης ένα καθεστώς αναπολόγητων σε αυτήν την μεταβατική περίοδο που διανύουμε, όπου κανείς δεν θα φέρει ευθύνη και ο ένας θα ρίχνει το μπαλάκι στον άλλον. Τα σχολεία και οι δάσκαλοι/καθηγητές θα λένε, απευθυνθείτε στο υπ. παιδείας που μας έδωσε τους ‘φακέλους’, το υπ. παιδείας θα λέει, οι ‘φάκελοι’ σχεδιάστηκαν από ‘ειδικούς καταρτισμένους επιστήμονες’ και η χρήση τους είναι προαιρετική, απευθυνθείτε στα σχολεία.

Πρόκειται λοιπόν για μία επιβεβλημένη από εσάς μεταβατική περίοδο, η οποία από τη φύση της, λόγω του ότι έχει ανατρεπτικό χαρακτήρα, είναι και ολίγoν έγκυοςΑυτήν την μεταβατική περίοδο εσείς προσπαθείτε να μας την περάσετε ως defacto. Δηλώνετε με ένα είδος αυταρχισμού ότι το πρόγραμμα «εφαρμόζεται σε όλα τα δημόσια σχολεία της χώρας». Δεν εφαρμόζεται όμως και το ξέρετε. Δεν εφαρμόζεται στην πράξη και κυρίως έχει ήδη απορριφθεί από την συνείδηση της κοινωνίαςΑυτό άραγε θα σας προβληματίσει ή θα σας κάνει πιο αυταρχικούς απέναντί μας; Διότι σας βλέπω να βρίσκεστε ένα μόλις βήμα πριν μας πείτε ότι «το νέο Πρόγραμμα Σπουδών του Μαθήματος των Θρησκευτικών εφαρμόστηκε επιτυχώς σε όλα τα δημόσια σχολεία της χώρας.» για να προχωρήσετε έπειτα στο επόμενο βήμα.

Εδώ και αρκετό καιρό έχει δημιουργηθεί μία πολύ επικίνδυνη κατάσταση στην Πατρίδα μας όπου διάφοροι ακαδημαϊκοί, υψηλά ιστάμενα πρόσωπα σε θεσμούς, διοικήσεις (συμπεριλαμβανομένης και της διοικούσας Εκκλησίας) και ‘ειδικές’ επιτροπές που ξεφύτρωσαν από το πουθενά, συμπεριφέρονται με αλαζονικό αυταρχισμό θυμίζοντάς μας κάτι από άρια φυλή της οποίας ουδείς επιτρέπεται να ελέγξει τα ακαδημαϊκά και πνευματικά προσόντα. Ένα είδος αβάτου έχει δημιουργηθεί γύρω από τις περσόνες τους, οι αποφάσεις τους και οι ενέργειές τους χαρακτηρίζονται από το ‘αλάνθαστο του πάπα’ και αποτελούν από μόνες τους εγγύηση της ορθότητας, της αλήθειας και της επιστήμης. Αδυνατούν αυτοί οι άνθρωποι να κατανοήσουν ότι ο τρόπος που οι ενέργειές τους αντανακλούν στον λαό είναι από μόνος του ένδειξη της επιτυχίας τους ή όχι, της χρησιμότητάς τους ή όχι, της αλήθειας τους ή όχι. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει αυτοί οι άνθρωποι να κατανοήσουν πρώτα ότι ο λόγος για τον οποίον βρίσκονται στον δημόσιο βίο είναι για να υπηρετούν την κοινωνία και όχι για να την υπονομεύουν. Δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται η ‘επιστημονική ειδικότητα/ιδιότητα’ για να καταστρέφει τις διαχρονικές αξίες του Ελληνικού λαού που τον κράτησαν ζωντανό στην ματοβαμμένη ιστορία του.

Σε όλες τις ερωτήσεις που έκανε ο κ. Υφαντής στον π. Πορφύριο, για να δείξει ότι αυτός γνωρίζει πράγματα και θαύματα που εμείς οι υπόλοιποι δεν γνωρίζουμε, εγώ θα του κάνω μόνο μία ερώτηση. Όχι δική μου για την ακρίβεια αλλά του μικρού ανιψιού μου που είναι και βαφτιστήρι μου. Ο ανιψιός μου φέτος πηγαίνει στην Τρίτη Δημοτικού και στο σχολείο του δεν έχουν μοιράσει τους περιβόητους ‘φακέλους’. Όποτε τον βλέπω ή του μιλώ στο τηλέφωνο τον ρωτώ τι τους έμαθε η δασκάλα στο μάθημα των Θρησκευτικών. Πριν δύο βδομάδες περίπου αποφάσισα να του πω δυο λόγια παραπάνω, διότι δυστυχώς το Κράτος στο οποίο γεννήθηκε πάει να του κλέψει κάτι που δεν έχει προλάβει να γνωρίσει ακόμη. Τα λόγια του με συγκίνησαν βαθύτατα. Η αθωότητά του από τη μία αλλά και αυτή η ενστικτώδης, αυθόρμητη, δεν ξέρω πως να την περιγράψω, έκφραση της ανάγκης του να μεγαλώσει σε ένα σταθερό περιβάλλον, όχι μόνο από πλευράς προσώπων (μαμά, μπαμπάς, οικογένεια), υλικών πραγμάτων (σπιτικής φωλιάς, τροφής και ασφάλειας), αλλά και ‘νοημάτων’. Εκείνων των ‘νοημάτων’ που έθρεψαν τους γονείς του και τους παππούδες του. Εκείνων των ίδιων ‘νοημάτων’ που θέλει να τον στερεώσουν σαν άνθρωπο. Και αυτό που συνέβη με κάνει ακόμη πιο αποφασισμένη να γίνω το στόμα του, να μιλήσω στη θέση του για αυτά που πάει να χάσει χωρίς να το ξέρει και χωρίς να μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτόν του.

-Αγάπη μου τί μάθατε στο μάθημα των Θρησκευτικών;

-Τώρα μαθαίνουμε για την Παλαιά Διαθήκη νουνά, πριν γεννηθεί ο Χριστός.

-Θέλω αγάπη μου να μου το πεις αν σας μιλήσουν για άλλες θρησκείες που έχουν τον Βούδα και τον Αλλάχ, διότι κάποιοι θέλουν να μάθετε τις ξένες θρησκείες.

ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΩ ΑΥΤΟ,

είπε το βαφτιστήρι μου με ένα ανήσυχο παράπονο και σηκωμένη την φωνούλα του τρυπώντας γλυκά την καρδιά μου.

ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΚΕΣ;

συνέχισε ο ανιψιός μου.

-Δυστυχώς πουλάκι μου θέλουν να ξεχάσουμε τον Χριστό μας, την Παναγία μας και τους Αγίους μας. Θέλουν να μπερδέψουμε την Πίστη μας με τις θρησκείες των άλλων.

ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΚΕΣ; Γιατί το κάνουν;

-Για να ξεχάσουμε τις ρίζες μας και να μας ελέγχουν.

ΝΟΥΝΑ, ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΣΑΝ ΑΥΤΟΥΣ.

Αυτά τα ολίγα από ένα παιδάκι της Τρίτης Δημοτικού που πίσω από τις περγαμηνές σας και τις φανφάρες σας έπιασε το νόημα, αν και η αθώα του καρδιά δεν βλέπει πουθενά κακιά σκοπιμότητα, βλέπει μόνο ΒΛΑΚΕΣ.

Στο Μέγα Λεξικό της Ελληνικής Γλώσσης του Δημητράκου εμφανίζεται η λέξη φάκελ[λ]ος και φάκελος, καθώς και η λέξη τρελ[λ]ός. Στην προκειμένη περίπτωση του ‘τρελλού θεού’ των νέων Θρησκευτικών, επιβάλλεται το ‘φάκελλος’ με δύο ‘λ’,

ένα λάμδα για να έρθουν κι ένα για να πάνε πίσω, όπως θα έλεγε και το βαφτιστηράκι μου….

***

Φαίη για το ιστολόγιο ΑΒΕΡΩΦ.

 

Σχολιάστε

Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς
Εγγραφή

Εγγραφή| Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Έντυπο «Κυριακή»
Έντυπο «Κυριακή»

Το κήρυγμα της Κυριακής και τα κηρύγματα μεγάλων εορτών του επισκόπου Αυγουστίνου Καντιώτη, που δημοσιεύονται στο έντυπο «ΚΥΡΙΑΚΗ» κάθε εβδομάδα. (κλικ στην εικόνα).
Όλη η σειρά των κηρυγμάτων (κατά έτος) στο μενού ΤΑ ΈΝΤΥΠΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤA TEYXH TOY ΠΕΡΙΟΔΙΚOY ΜΑΣ ONLINE
   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤA TEYXH TOY ΠΕΡΙΟΔΙΚOY ΜΑΣ ONLINE

Διαβάστε τα τεύχη online
(κλικ στην εικόνα)

ή αποθηκεύστε τα στο δίσκο σας από το μενού "Τα έντυπα του Συλλόγου"

Έντυπο «Ορθόδοξα Μηνύματα»
Έντυπο «Ορθόδοξα Μηνύματα»

Το ιεραποστολικό φυλλάδιο «Ορθόδοξα Μηνύματα» με τα κηρύγματα του μακαριστού ιεροκήρυκα Παναγιώτη Παναγιωτίδη

Τά χαρακτηριστικά τοῦ ἀναστημένου ἀνθρώπου. Ἀρχ. Σάββας Ἁγιορείτης.
Τά χαρακτηριστικά τοῦ ἀναστημένου ἀνθρώπου. Ἀρχ. Σάββας Ἁγιορείτης.

Τά χαρακτηριστικά τοῦ ἀναστημένου ἀνθρώπου.Ἀρχ. Σάββας Ἁγιορείτης.Ὁμιλία στίς 15-05-2016 στόν Ἱ.Ν. Ζωοδόχου Πηγῆς, Περιστάσεως Κατερίνης

κλικ στην εικόνα

Ιερομονάχος π. Σάββας Αγιορείτης «Μετάνοια-Ἐξομολόγηση» σε ΒIΝΤΕΟ
Ιερομονάχος π. Σάββας Αγιορείτης «Μετάνοια-Ἐξομολόγηση» σε ΒIΝΤΕΟ

ΤΕΤΑΡΤΗ 9-3-2016 Ὁμιλία στό ἐνοριακό κέντρο τοῦ Ἱ. Ν. Ἁγ. Χαραλάμπους Κατερίνης μέ θέμα: «Μετάνοια-Ἐξομολόγηση»

κλικ στην εικόνα

Ομιλίες του Ιερομονάχου π. Σάββα Αγιορείτη σε ΒIΝΤΕΟ κ MP3
Ομιλίες του Ιερομονάχου π. Σάββα Αγιορείτη σε ΒIΝΤΕΟ κ MP3

κλικ στην εικόνα
http://iskiriaki.com/wordpress/
archives/5948

ΑΚΡΟΑΣΗ ΟΜΙΛΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΧΗ ΡΟΗ

Κατεβάστε περισσότερες ομιλίες του π. Σάββα Αγιορείτη στον υπολογιστή σας
από εδώ

«ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΙ»
«ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΙ»

O Ορθόδοξος Ιεραποστολικός Σύλλογος «Κυριακή», το Σάββατο 9 Μαΐου 2015 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης πραγματοποίησε μουσικοαφηγηματική εκδήλωση αφιερωμένη στους αγωνιστές του Μακεδονικού Αγώνα. Η χορωδία «Άγιος Νέστωρ» της ενορίας του Αγίου Δημητρίου Κιλκίς με τον χοράρχη κ. Σάββα Ηλιάδη και το παραδοσιακό συγκρότημα «Ιχνηλάτες της Παράδοσης» παρουσίασαν μέσα από την αφήγηση και το τραγούδι αγωνιστές του Μακεδονικού Αγώνα.

(για το βίντεο κλικ στην εικόνα)

Oμιλία του Kαθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω, π. Μάξιμου
Oμιλία του Kαθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω, π. Μάξιμου

«Ελληνισμός και Ορθοδοξία στην Παράδοσή μας»: Ο π. Μάξιμος αναφέρθηκε στη συνάντηση των δύο σημαντικών μεγεθών, του Ελληνισμού και του Χριστιανισμού μέσα στην ιστορία, που είχε ως αποτέλεσμα τη γέννηση του ελληνορθόδοξου πολιτισμού, μέσω του οποίου μεταδόθηκε με τον τελειότερο τρόπο η αποκάλυψη του Θεού στα Έθνη.
(κλικ στην εικόνα)

ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΜΟΝΑΧΗΣ
ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΜΟΝΑΧΗΣ

Η ΟΣΙΟΛΟΓΙΩΤΑΤΗ ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΕΦΡΑΙΜ ΤΟΥ ΣΥΡΟΥ, ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΟΝΑΧΗ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ: "ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑ" - Ο πνευματικός αγώνας και η κατανυκτική ευχή του Μεγάλου Ασκητού και διδάχου της Αγίας μας Εκκλησίας Όσίου Εφραίμ του Σύρου.

Κλικ στην εικόνα

Ἁγιορείτικες μορφές – ἀφιερώματα
Ἁγιορείτικες μορφές – ἀφιερώματα

Αφιερώματα του περιοδικού της Πειραϊκής Εκκλησίας σε Αγιορείτες Πατέρες.

Πατήστε στήν εικόνα γιά νά δεῖτε τά ἀφιερώματα

π. Σωφρόνιος Σαχάρωφ – Ειδικό Αφιέρωμα Bίντεο του Συλλόγου
π. Σωφρόνιος Σαχάρωφ – Ειδικό Αφιέρωμα Bίντεο του Συλλόγου

π. Σωφρόνιος Σαχάρωφ

Ο βίος και το έργο του. Ένα αφιέρωμα στον Γέροντα Σωφρόνιο. Επεξεργασμένο βίντεο 15΄ από τον Σύλλογο Κυριακή (κλικ στην εικόνα)

Αυγουστίνος Καντιώτης – Ειδικό Αφιέρωμα Βίντεο του Συλλόγου
Αυγουστίνος Καντιώτης – Ειδικό Αφιέρωμα Βίντεο του Συλλόγου

Επεξεργασμένο βίντεο από τον Ιεραποστολικό Σύλλογο Κυριακή (κλικ στην εικόνα)

Οι Τρείς Ιεράρχες για τις δύσκολες μέρες μας
Οι Τρείς Ιεράρχες για τις δύσκολες μέρες μας

Βίντεο-παραγωγή του συλλόγου με αποσπάσματα από ομιλία του μακαριστού επισκόπου Αυγουστίνου Καντιώτου

Άγιος Σέργιος του Ράντονεζ HD
Άγιος Σέργιος του Ράντονεζ HD

Ρώσικο ντοκιμαντέρ για τον Άγιο Σέργιο του Ράντoνεζ. Είναι διάρκειας περίπου 27΄. Η μετάφραση έγινε από τον Ελληνο-Ρωσικό σύλλογο Άντον Τσέχωφ και τους υπότιτλους στα ελληνικά επεξεργάστηκε ο Ιεραποστολικός Σύλλογος Κυριακή. Η ταινία προβλήθηκε σε εκδήλωση των συλλόγων στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης την 19η Μαΐου 2014. (Για το Βίντεο κλικ στην εικόνα).

Μέγας Αθανάσιος -Βιντεο-παρουσίαση με τον επισκ. Αυγουστίνο ομιλητή
Μέγας Αθανάσιος -Βιντεο-παρουσίαση με τον επισκ. Αυγουστίνο ομιλητή

Άγιος Αθανάσιος ο Μέγας. 15λεπτο βίντεο για τον βίο και τους αγώνες του. Άγιος Αθανάσιος ο Μέγας όπως τον αναπτύσσει σε ομιλία του ο μακαριστός επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης. Παραγωγή του Συλλόγου "Κυριακή".